I efterårsferien byder Naturpark Vesterhavet på et hav af oplevelser under årets Naturparkuge.En fantastisk gruppe af frivillige folk fra de fire kystbyer Nymindegab, Henne Strand, Vejers og Blåvand har i fællesskab arrangeret aktiviteter for børn, unge, voksne og ældre i efterårsferien.  Se nedenfor ....

Mandag åbnes Naturparkugen kl. 14 med et dyp i bølgerne ved Henne Strand, bålhygge og snobrød på stranden, træsnitning kl. 15.00 Har du en hest, så tag den med på en guidet ridetur rundt i naturparken. kl. 17.30 sluttes af med en fælles tusmørkevandring.

Tirsdag kl. 10.00 til 15.00 foregår festlighederne i Blåvand ved Blåvandshuk Fyr kl. 10, hvor alle kan smage en bid af naturparken og få et klippekort til smagsprøver hos byens forhandlere. Kl. 15 rundes dagen af ved fyret med et let måltid af naturparkens fuglevildt.

Onsdag er Filsø omdrejningspunktet. Dagen byder på åbent hus i skolestuen med mulighed for at fange og se nærmere på smådyr i søen sammen med en naturvejleder. Kl. 13 er der guidet tur for alle med natur- og kulturformidler Merete Vigen. og opleve fuglereservatet på 4 hjul. Turen, der foregår i egen bil og er forbeholdt ældre og gangbesværede, NaturKulturVarde fortælle om søens fantastiske genopståen og naturen omkring.

Torsdag byder Nymindegab på til aktiviteter for unge som gamle på Nymindegab Museum. Ved det gamle ishus ved Nymindegab Strand kan de kreative evner udfoldes og omdanne affald fra stranden til kunst, male på sten og meget andet. Når mørket falder på bliver museet levende og åbner op for Nat på Museet.

Fredag sluttes naturparkugen af med musik for alle aldre i Vejers. Kl. 14 laver musikpædagog Toke Wulf Møller et spændende musikunivers, hvor børn kan spille og synge med. Kl. 17-17.30 vil musikskoleleder Otto Laust Hansen arrangere fællessang som opvarmning inden Stig Rossen med pianist kl. 17.30-18.30 synger solen ned.

Alle aktiviteter er med fri entre og uden tilmelding. Kom og oplev naturparken i efterårsfarver!

Se mere på naturparkvesterhavet.dk

strand-galleriet

Der er god gang i Fitness Centeret mandag, onsdag og fredag. hvor vi er 15 - 20 der mødes og får motion, med efterfølgende kaffe og "en lille en" når der er noget at fejre - det er der næsten altid..

Men hvis vi skal bevare Fitness Centeret ved Vejers Strand, skal vi arbejde på en bredere opbakning. Vi håber i den forbindelse at få Grundejerforeningen til at sende følgende fantastiske tilbud til medlemmerne.

Er "Sommerhus abonnement" koster kr. 1.300 årligt, så kan både ejere og lejere frit benytte centeret alle dag fra kl. 05.00 til 23.00.

"Naturpark Vesterhavet"

Igen i 2019 arrangerer Naturpark Vesterhavet sammen med alle kystbyerne i Varde Kommune Aktiviteter i uge 42 - efterårsferien.

Sidste år havde Vejers Strand "Kunst i, af og med Naturen" hvor omkring 200 blev inspireret af 5 kunstnere til at arbejde med kunst af Havfald, støbe smykker af hjertemuslinger, tegne og male  m.v.

I år skal vi arbejde med musik i Naturen f.eks, en "Skumringskoncert"

"Krondyrsskulptur" - viser vejen til Vejers Strand

 

25. noveember 2017

 

Vi har nu fået byggetilladelse, landzonetilladelse, LER tilladelse, §3 natur tilladelse og dispensation for skovbyggelinje til at opføre den planlagte ”Krondyrsrudel”, og i løbet af næste uge har forsvaret lovet at udfærdige en lejekontrakt.

 

Så er alle formaliteter på plads og planen er:

*    at igangsætte produktionen af Krondyrsrudelen snarest

*    at støbe soklen når vejret tillader

*    at Krondyrsrudelen leveres og monteres på soklen i uge 12 

*    at afsløringen/indvielsen kan finde sted i pinsen 2018

 

 

Krondyrsrudelen er sponsereret af:

*  Varde Kommune, pulje til realisering af udviklingsplaner

*  Die Hyggelige Dänen

*  Varde Kommune Kunstudvalget

*  Kunstudvalget i Oksbøl

*   Vejers Strand Erhvervsforening

*   Cafe Tropic

*   Stjernecamping

*   Strand-galleriet  

*   Esmark Feriehusudlejning

Vejers Strand Erhvervsforening

Erhvervsforeningens annonce i TuristMagasin som er forsiden til aktivitetskalenderen, hvor du kan se alle aktiviteter i datoorden i Varde Kommune

 

TuristMagasin udkommer 15. marts og

dækker perioden 15. marts til 3. maj

Reception Fitmesscenter

Alle er VElkommen Fredag den 16. februar kl. 14 - 17.

 

 

I uge 7 får vi Fitnesscenter i butik "58" overfor bageren

FRA KYST TIL KYST - VEJLE TIL VEJERS - 9. juni kl.9.00 - 10. juni kl. 14.00

Kunstbølgen

Så er vi endelig kommet igang med "Kunstbølgen" som skal danne den nye ramme omkring vores legeplads.

I uge 25 er vi ved at klargøre til "Bølgerne" ved fjernelse af gammel træværk, støbning af sokkel til bølgen, opbygning og pudsning af betonvæg mod WestWind, pudsning af betonvæg mod Cafe Tropic.m.v.

I uge 26 leverer Tjæreborg Industrei 11. bølger,

I uge 27 skal legepladsen igen kunne tages i brug.

I uge 29 kommer Kunstnerægteparret Christella Bamford og Helge Nordstrøm og holder Work Shop hvor de skal montere ca. 15m2 keramik kakler på muren.

Kunstbølgen er sponseret af::

* Den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landsistrikterne: Danmark og Europa investerer i landistrikterne  -SE LINK NEDENFOR:

http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm

* Varde Kommune

* West Wind

* Cafe Tropic

* Die Hyggelige Dänen

* Strand-galleriet

* Vejers Strand Erhvervsforening

* Stor indsats fra frivillige 

Ravfestival 2018